Accucheck

Laat uw accu controleren en voorkom startproblemen door de kou!

Niets is vervelender dan dat u in de winter met pech komt stil te staan door een lege accu. Twijfelt u over de prestaties van de accu? De meeste pechgevallen worden ook veroorzaakt door een defecte accu. Voorkomen is beter dan genezen. Laat uw accu controleren en voorkom startproblemen door de kou!

De accu zorgt ervoor dat uw auto start en voorziet de stroom. Het goed werken van de accu is daarom essentieel voor uw auto. 

Wanneer er regelmatig korte afstanden worden gereden heeft de accu veel meer te lijden. Hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt niet de kans om volledig opgeladen te worden. Als je veel stroomverbruikers aan hebt staan, zoals stoelverwarming, de blower en achterruitverwarming dan raakt de ook accu sneller leeg. In het ergste geval start de auto niet meer. Dit gebeurt meestal op een koude winterochtend of een onvoorzien moment.

accucheck

Lage temperaturen

De capaciteit van de accu daalt wanneer de temperatuur ook lager wordt. De capaciteit kan dalen tot wel 40%, waardoor de auto niet meer op kan starten. Dit komt doordat de weerstand in de accu verhoogd wordt en het chemische proces vertraagt. De capaciteit van de accu wordt dus minder, maar tegelijkertijd moet de accu ook harder werken in de kou.

Tips om accu problemen te voorkomen:

  • Rij vaak lange afstanden
  • Onderhoud de accu
  • Beperk het stroomgebruik tijdens het rijden
  • Neem altijd startkabels mee
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen